nieuws

Spectaculair transport: silogebouw naar oude stek

Geen categorie

Een silo, die op het voormalige gasterrein in Groningen stond, is maandagmiddag naar zijn oude stek teruggebracht.

Spectaculair transport: silogebouw naar oude stek

Het monumentale pand werd met twee diepladers vervoerd. De transportwagens telden in totaal maar liefst 76 wielen. In de silo bleek overigens een zwerver gehuisvest te zijn. Hij kreeg de opdracht om het monument te verlaten, maar de man kroop gelijk weer terug.

Zeven jaar geleden werd de silo van de slopershamer gered. Het pand moest echter 150 meter worden verplaatst vanwege de bouwwerkzaamheden op het terrein. Onder de silo komt een parkeergarage. Het pand wordt gerestaureerd en krijgt op termijn een horecagelegenheid en cultuurpodium.

Reageer op dit artikel