nieuws

Omzet tractorbouwer Deere in de lift

Geen categorie

De Amerikaanse tractorfabrikant John Deere heeft in het tweede kwartaal van zijn boekjaar meer winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het concern profiteerde van een flink hogere vraag naar landbouwmachines als gevolg van de gestegen prijzen van landbouwproducten.

Omzet tractorbouwer Deere in de lift

Deere boekte een winst van 763,5 miljoen dollar. Dat is 22 procent meer dan een jaar geleden en in lijn met de gemiddelde verwachting van analisten. De omzet steeg met 18 procent tot 8,1 miljard dollar, meer dan marktvorsers in doorsnee voorzagen. Deere haalde vooral buiten de Verenigde Staten fors meer omzet.

Ondanks de goede resultaten en marktomstandigheden kwam Deere met teleurstellende vooruitzichten voor het gehele boekjaar. Het bedrijf wees daarbij op de stijgende prijzen van ruwe materialen. Deere verwacht dat die hun weerslag zullen hebben op de beschikbaarheid van onderdelen.

Reageer op dit artikel