nieuws

Nederlands Kampioenschap Straatmaken in Sneek

Geen categorie

Het Nederlands Kampioenschap Straatmaken voor Vaklieden is naar Sneek gehaald en vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 juni, op de Pampuskade. De organisatie is in handen van de OBN, de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland, in samenwerking met de gemeente Sneek.

De wedstrijden beginnen op vrijdag 6 juni om 13.00 uur en duren tot en met zaterdagmiddag. De prijsuitreiking is dan om 17.00 uur. Het evenement op de Pampuskade is voor iedereen vrij toegankelijk.

Circa 14 koppels zullen strijden om de eer. De straatmakers die aan de titelstrijd deelnemen, krijgen allen hetzelfde ontwerp voorgeschoteld, die door iedere straatmaker in een vak van vier bij zes meter moet worden gelegd. Op initiatief van de gemeente Sneek zijn de kinderen van groep 8 van rooms katholieke basisschool St. Bonifatius benaderd het ontwerp te maken.

Dit ontwerp wordt overigens pas op de eerste wedstrijddag bekendgemaakt, zodat alle straatmakers de te bestraten tekening op hetzelfde tijdstip onder ogen krijgen.
Van het ontwerp wordt een bestektekening gemaakt, waarmee de straatmakers vervolgens aan de slag kunnen.

Reageer op dit artikel