nieuws

Miljoenenschade na brand bij betonfabriek

Geen categorie

Een grote brand heeft voor miljoenen euro’s schade aangericht bij de Edese Beton Centrale (EBC) van Bruil aan de haven in Wageningen.

Miljoenenschade na brand bij betonfabriek

De fabriek moet als verloren worden beschouwd, zegt Dirk-Jan Bruil van de directie van de gelijknamige onderneming. “De fabriek wordt waarschijnlijk op dezelfde plaats herbouwd”, stelt Bruil. “Want er is nog geen concreet overleg over een eventuele verhuizing naar de andere kant van de haven.”

Om het productieverlies in Wageningen op te vangen, wil Bruil de fabriek in Veenendaal extra laten draaien.

De brand, die uitbrak bij een transportband onder de cementsilo’s, zorgde voor hevige rookontwikkeling. Rede voor de brandweer om metingen te doen naar schadelijke stoffen. Hoewel die slechts in geringe mate werden aangetroffen, kregen wijkbewoners wel het advies ramen en deuren gesloten te houden. De vele honderden belangstellenden die een plekje op de dijk bij de haven hadden gezocht om naar de brand te kijken moesten daar weg, vanwege de overtrekkende rook die tot in de wijde omtrek was te zien.

De brand werd bestreden door ongeveer veertig manschappen. Ze kwamen uit Wageningen, Ede, Renkum, Bennekom, Arnhem en Velp. Er werden vier tankautospuiten en een blusboot ingezet. Er vielen geen gewonden.

Reageer op dit artikel