nieuws

Liebherr LG 1750 met 380 ton aan de haak

Geen categorie

In Beieren werd recent een spectaculaire hijsklus uitgevoerd. Een Liebherr LG 1750 moest een 380 ton zware generator met toebehoren uit een binnenschip hijsen. Hij was hiervoor uitgevoerd met een hoofdmast van 35 meter en een Derrickgiek.

Liebherr LG 1750 met 380 ton aan de haak

De generator werd door de LG 1750 op een 18 assige, 27 meter lange, Goldenhofer dieplader gezet. Voor deze klus was de kraan in totaal met 345 ton ballast uitgerust: 170 ton op de bovenwagen en 175 ton zwevend met een vlucht van 20 meter.

Na het lossen duurde het nog eens vijf dagen voor de generator op de plaats van bestemming was. Ondanks het feit dat uiteindelijke standplek slechts 60 kilometer van de loskade verwijderd was.

Bijzonder was het transport op de Weltenburger Berg waar het traject een stijgingspercentage van 14 procent had. De totale lengte van het transport was op die plek 80 meter: vijf trekkende voertuigen, de Goldenhofer dieplader, en een duwend voertuig. In totaal werd op dat moment 4000 pk aan het werk gezet.

Reageer op dit artikel