nieuws

Liebherr 964 C met Verachtert bakken actief in Duitsland

Geen categorie

Heuvelman Ibis uit Delfzijl heeft een reputatie op het gebied van het werken met materieel op het water. In Rhede, vlakbij Papenburg/Duitsland, is de onderneming aan het werk in de rivier de Ems.

Liebherr 964 C met Verachtert bakken actief in Duitsland

Met de rupsgraafmachine op een schip worden stortstenen op het talud op orde gebracht. Precies werk, uitgevoerd door een team met ervaring.

De Liebherr 964 C werd gebouwd bij de Liebherr fabriek in het Franse Colmar en is geleverd door Wynmalen & Hausmann, Verachtert leverde de benodigde bakken. In Colmar bouwde men eveneens de 19,5 meter lange giek, nodig voor het reikwerk vanaf het schip. De lepelsteel meet 8,2 meter en de hoofdgiek telt 10,5 meter. Voor het reguliere grijperwerk is er dan nog een lepelsteel van 3,4 meter.

Om een en ander mogelijk te maken kreeg de graafmachine een contragewicht van 14 ton, in plaats van de standaard 9 ton.

Een 96 centimeter verhoogde cabine zorgt voor beter zicht vanuit de cabine op het werk tijdens het lossen van het schip en het werken naar de wal toe. De ruimte die zo ontstond in het verlengde deel onder de machinist is gebruikt voor het herbergen van een extra boordcomputer, geleverd door Rolloos. Deze verwerkt de gegevens vanaf de Leica ontvangers.

Voor het werken onder water zijn de lagers van de bakwissel voorzien van speciale afdichting en onder water vetsmering. Heuvelman Ibis heeft een duidelijke voorkeur voor het werken met rupsmachines op boten. Deze kunnen dan namelijk ook aan wal worden ingezet. Hiervoor heeft de eigenaar een doosconstructie op het schip aan laat brengen, zodat snel laden en lossen mogelijk is.

Informatie:
www.wynmalenhausmann.nl
www.heuvelman-ibis.nl

Door Verachtert geleverde graafbakken voor de Liebherr 964 C:

Slotenbak NG5-70-240 NH(X)
Breedte 2400 mm
Inhoud 2750 liter SAE 1:1
Uitvoering – voorzien van horizontale slijtstrips
Voorzien van onderlasmes

Dieplepel HH6-120-170 HSK
Breedte 1700 mm
Inhoud 2740 liter SAE 1:1
Uitvoering- voorzien van extra slijtschot
Voorzien van horizontale slijtstrips
Voorzien van Metalogenia King Met tandsysteem

Voor de korte lepelsteel heeft Verachtert ook een hydraulische connectomaat CW55(S) geleverd.

Informatie:
www.veraned.nl

Reageer op dit artikel