nieuws

Kaiser Schreitbagger: een bergbeklimmer bij uitstek

Geen categorie

Kleine fabrikanten maken vaak het mooiste bouwmaterieel. Ze opereren in nichemarkten waar geen grote aantallen gemaakt kunnen worden en de marktleiders dus vanzelf wegblijven. Dat is ook het geval met Kaiser uit het Liechtenstein.

Kaiser Schreitbagger: een bergbeklimmer bij uitstek

Lichtenstein: een vorstendom waar men niet direct een stroom bouwmaterieel uit verwacht. Ze hebben er veel bergen en heuvels en daarom maakt Kaiser al jaren een zogenaamde ‘Schreitbagger’ dat is zoiets als een ´lopende mobiele graafmachine’ met vier poten die onafhankelijk van elkaar in hoogte en breedte kunnen variëren.

Meest recente aanwinst is de Kaiser S 3 Schreitbagger, die zowel in een uitvoering met wielen als met rupsen verkrijgbaar is. De rupsen, met High Sprocket, werden ontwikkeld door Berco uit Italië. In rupsuitvoering heeft de S 3 een gewicht van 12,9 ton en in wieluitvoering weegt de machine 11,3 ton.
De aandrijving komt bij beiden van een 116,9 kW (157 pk) Perkins diesel. Het koppel is 556 Nm bij 1400 toeren. De rupsen zijn 400 mm breed en de draaicirkel is 17 meter.

Informatie: www.kaiser.li.

Reageer op dit artikel