nieuws

De nieuwe Iveco Eurocargo komt eraan

Geen categorie

De nieuwe Iveco Eurocargo komt eraan, klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te beantwoorden aan alle behoeften van de klant. De nieuwe Eurocargo wordt de grote ster van het Iveco offensief voor 2008.

De nieuwe Iveco Eurocargo komt eraan

De nieuwe Eurocargo wordt voorgesteld met een nieuwe look, zowel uiterlijk als inhoudelijk. De cabine is compleet vernieuwd met een zacht voorkomen, zowel intern als extern, met het behouden van de familiale Iveco look. Het front paneel met plaats voor personalisering en de kunststoffen front bumper met ingebouwde koplampen zijn beiden nieuw. Bumper en wielkasten zijn eveneens verkrijgbaar in de cabine kleur.

Nieuwe versnellingsbakken
Naast een nieuw assortiment van geautomatiseerde en volautomatische versnellingsbakken, is er ook een vernieuwd gamma van manuele versnellingsbakken verkrijgbaar. Het verminderde gewicht van de nieuwe versnellingsbakken verbetert de productiviteit van de voertuigen en zorgt voor een betere schakeling.
De geautomatiseerde Eurotronic versnellingsbakken, geproduceerd door ZF, zijn voorzien van software die het brandstof verbruik optimaliseert door te schakelen op het correcte moment. De Allison vol automatische versnellingsbakken, beschikbaar op de modellen van 7,5t tot 12t, zorgen voor een gebalanceerd rijcomfort: dit door de koppelomvormer in combinatie met de basis versnellingsbak.

SCR systeem
Het Tector motoren gamma wordt overgedragen naar de nieuwe Eurocargo. Dankzij het SCR (Selective Catalytic Reduction) systeem voldoet de Tector motor aan de Euro 5 norm, die een wettelijke vereiste wordt in oktober 2009. Deze technologie zorgt voor een zeer lage uitstoot en een hoge efficiëntie inzake brandstofverbruik.

Stijl en comfort
Nieuw is ook het interieur van de cabine dat het beste combineert tussen cabine comfort en een ruime doorloop gang. Het compacte, éénkleurige instrumenten paneel vergemakkelijkt het ergonomische gebruik van het rijke aantal instrumenten. De meest gebruikte controle schakelaars en de handrem bevinden zicht dicht bij de chauffeur. Het vergrote stuur zorgt voor een hoger rijcomfort.
De nieuwe ergonomische stoelen, overtrokken met katoen en micro vezel en de grotere opbergruimte dragen bij aan het comfort en de werkomgeving voor de chauffeur.

Veiligheid
Verbeterde veiligheid is gegarandeerd door de beschikbaarheid van de ASR (anti driving wheel slip control), de ESP (electronic stability control) en de Hill Holder (anti achteruit rol systeem). Een handrem signaal springt aan wanneer de chauffeur de deur van de wagen opent zonder de handrem in te schakelen.
Het herbekijken van het remsysteem leidde tot grotere en dikkere remschijven en grotere remblokken, die zorgen voor een betere prestatie en een lagere onderhoudskost.

Roadshow
De nieuwe Eurocargo wordt gepresenteerd in de Benelux door middel van een Roadshow die in verschillende regio’s zal passeren. De roadshow vindt plaats vanaf 28 mei t/m 28 juni 2008. Het programma start in België en daarna in Nederland.

Reageer op dit artikel