nieuws

Caterpillarfabriek op zonne-energie

Geen categorie

De toekomstige Caterpillarvestiging in Grimbergen, België zal gaan draaien op zonne-energie. De vastgoedonderneming Warehouses De Pauw (WDP) heeft in zijn nieuwe vestiging in Grimbergen zijn eerste zonne-energieproject in gebruik genomen. Op het dak werden 3.494 zonnepanelen geplaatst.

Caterpillarfabriek op zonne-energie

Die capaciteit zal aangewend worden voor toekomstig huurder Caterpillar. Het overschot van de energieproductie zal op het stroomnet gebracht worden via energieproducent Nuon België. De nieuwe installatie produceert het equivalent van het jaarlijkse stroomverbruik van 140 families.

De site in Grimbergen is de eerste stap in het zonne-energieplan van de vastgoedonderneming. Tegen eind dit jaar wil het bedrijf een capaciteit hebben van 6,5 megawatt piek. Daarmee is een investering van € 29 miljoen gemoeid. Het uiteindelijke doel is om tegen eind dit decennium een groene productie van 10 megawatt piek te bereiken.

Reageer op dit artikel