nieuws

Brandstofprijzen in Europa vol verrassingen

Geen categorie

De brandstofprijzen in de Europese landen vertonen nog steeds grote prijsverschillen. De benzine is in Griekenland, Zwitserland, Spanje en Oostenrijk, bijna 30 procent goedkoper dan in Nederland.

Brandstofprijzen in Europa vol verrassingen

De dieselprijzen in Europa lopen zo’n 10 procent uiteen, met als uitschieter Groot-Brittannië, dat 30 procent duurder is dan Nederland, aldus www.UnitedConsumers.com.

Nederland koploper met benzine
Nederland blijft koploper met de hoogste benzineprijzen van Europa. De belasting- en accijnsdruk van de overheid zorgt ervoor dat alleen dieselrijders met een volle tank uit Nederland vertrekken. Benzine- en dieselrijders naa; Zwitserland, Oostenrijk en Italië doen er voordelig aan om niet in Duitsland te tanken. In Zwitserland, Oostenrijk en Italië (niet voor diesel) zijn de prijzen immers veel lager.
LPG rijders zijn alleen in Luxemburg, België, Ierland en Griekenland voordeliger uit. LPG rijders dienen juist; Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland voor het tanken te mijden. Daar liggen de LPG prijzen immers zo’n 30 procent hoger.

Reageer op dit artikel