nieuws

Blokkade snelwegen door dure diesel

Geen categorie

Woedende vrachtwagenchauffeurs dreigen in Engeland snelwegen te blokkeren vanwege de snel stijgende brandstofprijzen. Op sommige plaatsen is het al zover. Volgt Nederland?

Blokkade snelwegen door dure diesel

Vanuit Kent is vanmorgen een eerste groep van ongeveer 90 chauffeurs naar de Engelse hoofdstad vertrokken. Onder luid applaus van medeweggebruikers trokken de chauffeurs drie uur toeterend door Engeland.

In totaal verwacht de organisatie tussen de 600 en 1.000 voertuigen in de hoofdstad. De menigte komt demonstreren en eist dat de prijzen dalen. Vooral kleine bedrijven lijden onder de explosieve stijgingen en vrezen voor lijfsbehoud.

“De prijzen moeten omlaag”, vindt organisator Peter Carroll. “Want als onze regering dat nalaat, zullen honderden Britse ondernemingen failliet gaan. Ook dát zal uiteindelijk flink schelen in de Britse schatkist.”

“We blijven niet langer toekijken hoe de brandstofprijzen blijven stijgen. We moeten actie ondernemen.” Hij zucht: “De overheid moet snel ingrijpen. Want het zal niet lang duren voordat ook burgers zich aansluiten bij de acties.”

Reageer op dit artikel