nieuws

Voertuigproductie stil door stakingen toeleveranciers

Geen categorie

Zowel General Motors in de VS als Volvo Trucks in België is het slachtoffer geworden van stakingen bij toeleveranciers. Bij Volvo had de staking bij toeleverancier Arvin Meritor tot gevolg dat de werknemers een lang weekend vrijaf hadden, bij General Motors betekent het dat een deel van de 28 fabrieken stil komt te liggen.

Voertuigproductie stil door stakingen toeleveranciers

Volvo Trucks had in het Paasweekend een gebrek aan assen omdat werknemers van de Franse producent van voertuigonderdelen Arvin Meritor het werk hadden stilgelegd. Veel voorraad wordt er bij Volvo niet aangehouden, zodat de productie bij het uitblijven van leveringen redelijk snel stil ligt.

Ook bij GM assen de oorzaak
Bij General Motors zijn het toevallig ook de werknemers van een assentoeleverancier die de productie in een aantal fabrieken hebben stilgelegd. De 3.600 werknemers bij vijf fabrieken van assenproducent American Axle zijn overigens al wel wat langer aan het staken dan de werknemers bij Arvin Meritor. De 3.600 man van American Axle staken sinds eind februari.

Reageer op dit artikel