nieuws

Verkoop Schäffer wielladers loopt storm

Geen categorie

2007 was een topjaar voor Cees Berkhof in Renswoude. Hij verkocht verleden jaar meer machines dan ooit. Ook dit jaar zet de stijgende lijn door. Schäffer machines op maat gemaakt voor het straatwerk.

Verkoop Schäffer wielladers loopt storm

Foto: De Schäffer kniklader is een begrip bij de straatmaker, in de industrie en de agrarische sector, en bij bedrijven die zich bezig houden met park en landschap.

Cees Berkhof verkoopt al jaren Schäffer wielladers. Hij voert zijn bedrijf samen met zijn vrouw Annemarie, die de administratie verzorgt, en met een drietal medewerkers.

Berkhof verkocht verleden jaar ettelijke honderden machines en kende de eerste maanden van dit jaar een verkoop die opnieuw zeer hoog was. “Ik had gedacht dat er na december wel een pauze zou volgen, maar het gaat maar door,” verzucht Berkhof met een knipoog en een glimlach.

Drie toppers
Binnen het programma van de Duitse fabrikant zijn er in Nederland een paar duidelijke toppers. Op de eerste plaats is dat het type 2026. Die is 1440 kilo zwaar en daarmee op maat gesneden voor het vervoer op de aanhanger en voor het straatwerk. Hij wordt aangedreven door een driecilinder Kubota met een vermogen van 19 kW (26 pk). Zijn kieplast is 920 kilo.

Op de tweede plaats is de 3150 een runner. Deze machine heeft een gewicht van 2700 kilo en wordt aangedreven door een viercilinder Kubota met een vermogen van 36 kW (50 pk). Hij heeft een kieplast van 1850 kilo, maar – wat belangrijker is – hij pakt op palletvorken met gemak het standaardpak van 1400 kilo straatstenen.

Nieuw is de Schäffer 4160: een 3230 kilo zware machine met een Kubota 4 cilinder Turbo diesel die een vermogen brengt van 45 kW (60 pk). Hij heeft een kieplast van 2150 kilo en pakt met gemak 1700 tot 1800 kilo op de palletvorken. ‘Compact gebouwd en met een groot hefvermogen.’

Nieuwbouw plegen
Net als bij Cees Berkhof gaat het ook de fabrikant in Duitsland voor de wind. Eind van het jaar komt er een nieuwe fabriek gereed die de huidige productie van 3000 naar 6000 machines per jaar moet brengen. Berkhof zelf gaat ook nieuw bouwen. Er komt een hal van 70 x 20 meter, zodat er straks minder machines buiten hoeven te staan.

Reageer op dit artikel