nieuws

Tweede Broshuis oplegger voor Schouten Transport

Geen categorie

Schouten Transport uit Elspeet heeft onlangs de tweede Broshuis 4-assige uitschuifbare semi-dieplader toegevoegd aan zijn huidige vloot van diverse semi-diepladers en diepladers. De aanwinst betreft een 4-assige hydraulisch gestuurde en dubbel uitschuifbare semi-dieplader, type 4 ABSD-58/2.

Tweede Broshuis oplegger voor Schouten Transport

De klantspecifieke oplegger zal door Schouten Transport worden ingezet voor zowel het transport van zwaar- en buitenprofiel grondverzet, bosbouw, wegenbouw en agrarische landbouwmachines, alsook voor lengtetransporten van onder andere weegbruggen, staal- en betonconstructies.

Daarnaast kan de Broshuis semi-dieplader diverse types zware chalets en stacaravans vervoeren. De semi-dieplader is daarom ook voorzien van één paar vaste wielkuilen inclusief lichte demontabele vulstukken tussen as twee en drie.
Tevens bevinden zich wielkuilen voor het asstel die door middel van extra uitschuifbaarheid maximaal kunnen worden ingezet voor het transporteren van grote wiellaadschoppen, dumpers, gravers en zodenbemesters met een tripelstel.

Bijzonder aan de voorste wielkuilen, is het gegeven dat deze vast zitten aan de middenkoker. Dit betekent dat de afstand tussen de voorste- en de achterste wielkuilen aangepast kan worden aan de wielbasis van de te transporteren voertuigen omdat de wielkuil meegaat bij het uitschuiven van de middenkoker.

Mocht door de overhang aan de voorzijde nog extra ruimte nodig zijn, kan ook de binnenkoker nog uitgeschoven worden.

De wielkuilen lopen vanaf de kantbalk door tot aan de centrale ligger, om een maximale wielbreedte te garanderen. De complete oplegger (dus inclusief de wielkuilen) kan door middel van verbredingssteunen verbreed worden tot een breedte van 3000 millimeter, zodat ook de meest exotische machines vervoerd kunnen worden.

Ook voor lengtetransporten is deze oplegger geschikt, omdat de standaardlengte van 13340 millimeter in twee stappen (6700 + 5000) vergroot kan worden (met de radiografisch bedienbare hulpbesturing) tot een maximale lengte van 25040 millimeter.
Daarnaast is de voorzijde uitgerust met een kopschot/gereedschapskist inclusief afsluitbare deurtjes in de afschuining en deksel aan de bovenzijde. Zo liggen spanbanden, kettingen inclusief spanners altijd onder handbereik.

Reageer op dit artikel