nieuws

Tref Moerdijk zet snelle Volvo L 90 F wielladers in

Geen categorie

Tref, gevestigd in Moerdijk, heeft in de loop van 2007 een aantal nieuwe Volvo wielladers L 90 F aangeschaft. Deze wielladers zijn voorzien van CDC besturing, de joystickbesturing die het manoeuvreren voor de machinisten nog eenvoudiger maakt en de werksnelheid verhoogt.

Tref Moerdijk zet snelle Volvo L 90 F wielladers in

Tref EGO Substrates BV produceert substraten die bestemd zijn voor de professionele tuinbouw, zoals boomkwekerijen en glastuinbouw. Het bedrijf wordt, veelal via grote vrachtschepen, bevoorraad met grondstoffen met name vanuit Duitsland, Baltische Staten en Ierland. Met hoogkiepbakken van zes kuub scheppen de Volvo wielladers de diverse soorten grondstoffen uit de voorraadvakken en brengen deze naar de menglijnen. Vervolgens wordt het basismateriaal – zoals veen en turf – in de menglijnen gemengd met andere grondstoffen, waaronder zand, klei, compost en boomschors, met als eindresultaat een kwalitatief hoogwaardig substraat. Het overgrote deel, 70% van het eindproduct, gaat verpakt de deur uit en wordt over de hele wereld afgeleverd. De overige substraatproductie wordt met name in bulk aan de professionele tuinbouw in Nederland verkocht.

“Bij Tref hebben we veel wielladers aan het werk. Allemaal Volvo’s en daar zijn we erg blij mee”, verklaart Richard, hoofd technische dienst bij Tref EGO Substrates BV. “Ten opzichte van de E-serie, waarvan we er ook nog een aantal hebben rijden, is de F-serie nog meer geperfectioneerd. Het geluidsniveau ligt beduidend lager en er is nog meer zicht vanuit de cabine.”

De wielladers draaien met uitzondering van de seizoenspieken een normale werkweek van 40 uur. Omdat alle wielladers overwegend binnen rijden, zijn de machines voorzien van een roetfilter. Zo ook de nieuwe Volvo L 90 F wielladers. Daarnaast zijn de wielladers door Kuiken voorzien van extra brede banden om de stabiliteit van de wiellader te vergroten. Ook zijn extra werklampen gemonteerd en werden turbo-2 filters op de machines geplaatst, in verband met de stoffige omgeving.

Het onderhoud wordt verzorgd door servicevestiging Kuiken Numansdorp.

Reageer op dit artikel