nieuws

Tractorpulling Gelredome: spektakel gegarandeerd

Geen categorie

Op zaterdag 12 april 2008 is het zover. Op die dag opent Gelredome (Arnhem) voor de vierde keer haar deuren voor – zoals de organisatoren het noemen: – Europa’s grootste indoor Tractorpulling Spektakel.

Tractorpulling Gelredome: spektakel gegarandeerd

Grommende en brullende krachtmonsters gaan die dag de strijd aan met de sleepwagen, om zodoende de felbegeerde ‘full pull’ te halen. Fonkelnieuwe machines komen aan de start, maar ook vele Europese en Nederlandse kampioenen ‘brullen’ hun kunsten in het Gelredome naar ongekende hoogten.

Illuster deelnemersveld
De vierde versie belooft ook de mooiste tot nog toe te worden. Het deelnemersveld is niet anders dan imposant te noemen: illustere namen als “It Kypmantsje” , “Desperate Dan” , “InterTechno Lambada”, “Green Spirit”, “The Judge”, “Popeye” en vele anderen zullen de bezoeker laten smullen van het summum van Tractorpulling. Glimmende uitlaten, Chroom, veel PK’s en een op haar grondvesten schuddende Gelredome, dát zijn de smaakmakers van deze editie.

Vooraf en tijdens het evenement kan de bezoeker even “snuffelen” aan de techniek, door een pitwalk te maken en even met de coureurs een praatje te maken.

Zeven klassen
Er wordt gestreden in zeven klassen op twee wedstrijdbanen.
• Op de Oostbaan (bij de Oosttribune) komen achtereenvolgens de 3,5 ton Vrije klasse, de Two Wheel Drives en de 4,5 ton Vrije klasse aan de start.
• Op de Westbaan (voor de hoofdtribune aan de Westzijde van het stadion) strijden de 4,5 ton Supersport klasse, de 3,5 ton Prostock klasse, de 8,5 ton Truckklasse én de 3,5 ton Alky-Superstock klasse om de grootste eer.
In deze laatste klasse hebben de machines het uiterlijk van een normale landbouwmachine, maar de methanol verbranding doet wonderen met deze machines. Ruim 4000 pk leggen deze machines aan het daglicht en daarmee zijn de “trekkerchauffeurs” omgetoverd tot heuse racecoureurs.

Nadere informatie
Het evenement begint zaterdag 12 april om 19.00 uur.
De deuren van Gelredome gaan open om 17.30 uur, maar voorafgaand daaraan zijn de machines buiten bij de Oosttribune te bewonderen.
Meer informatie over het evenement en kaartverkoop : www.indoorarnhem.nl en telefonisch via: 0900-1234501.

Reageer op dit artikel