nieuws

Subsidiepot voor Euro5 vrachtwagens uitgeput

Geen categorie

Het budget van 30 miljoen euro voor de subsidieregeling Euro5/EEV is uitgeput. Dat komt doordat in de maand maart het aantal subsidieaanvragen voor de Euro 5 regeling zeer sterk is gestegen ten opzichte van de periode ervoor.

Subsidiepot voor Euro5 vrachtwagens uitgeput

De oorzaak hiervan is hoogstwaarschijnlijk dat per 1 april 2008 het subsidiebedrag voor Euro 5 vrachtwagens met een motorvermogen van 225 kW of meer verlaagd is van 2.500 naar 500 euro. De markt heeft hierop gereageerd met een groot aantal aanvragen.

Het totale budget van 30 miljoen euro is op 1 april 2008 overschreden. Aanvragen die na deze datum zijn ingediend, komen vooralsnog niet in aanmerking voor subsidie.

Het projectteam Verkeersmaatregelen Luchtkwaliteit bekijkt de mogelijkheden om extra budget beschikbaar te stellen voor een Subsidieregeling Euro 5 Vrachtwagens & Bussen in 2008. Binnen deze eventueel nieuwe regeling kunnen nieuwe voorwaarden van toepassing zijn. Aanvragen die na de uitputtingsdatum zijn ingediend, kunnen dan onder de eventueel nieuwe voorwaarden afgehandeld worden.

Foto: Van Groningen, Nieuw-Vennep

Reageer op dit artikel