nieuws

Stijgende werkgelegenheid truckdealerbedrijven

Geen categorie

De hoogconjunctuur heeft de werkgelegenheid in de mobiliteitsbranche in 2007 doen stijgen met ruim 2% tot bijna 94.000 werknemers. Hiervan zijn ruim 60.000 mensen werkzaam bij autobedrijven. Het aantal werkgevers in de branche steeg met 200 naar 12.700.

Stijgende werkgelegenheid truckdealerbedrijven

Bij de truckdealerbedrijven was de aanwas van nieuw personeel met bijna 11% het grootst. In deze sector, die al lange tijd te maken heeft met een personeelstekort, werkten in 2007 8.200 mensen.

RAI Vereniging en BOVAG hebben de krachten gebundeld om jongeren enthousiast te maken voor het vrachtwagenvak. Bij verschillende ROC`s organiseerden zij in het eerste kwartaal van dit jaar `Enter the T-zone` evenementen, waarbij vmbo-ers Voertuigtechniek konden proeven van de trucktechniek.

Foto: BOVAG

Reageer op dit artikel