nieuws

Spraystream: vernevelaar tegen schadelijke stoffen

Geen categorie

MB Dustcontrol BV uit Leiden is producent van onder meer een mobiele milieuvriendelijke stofbeheersingsinstallatie, de Spraystream. De machine biedt uitkomst bij situaties waarbij schadelijke fijn- en kwartsstoffen vrijkomen, zoals bij breekinstallaties, afbraakwerken, materiaalopslag of bij overslag van bulkgoederen.

Spraystream: vernevelaar tegen schadelijke stoffen

Spraystream is een vernevelingsmachine die een mistgordijn van microdruppels produceert voor stofbestrijdingsdoeleinden voor open terreinen. Het principe bestaat erin de microdruppels te laten agglomereren met de stofdeeltjes uit de lucht en deze te laten neerslaan (wassen van lucht).

De machine werpt een nevelgordijn op tot 45 meter ver of 25 meter hoog. In combinatie met het 360 graden automatische zwenksysteem kan met de machine een groot oppervlak worden beneveld.

Doordat de machine wordt geleverd op een aanhanger of op een driepoot kan men hem tevens in een handomdraai verplaatsen. De Spraystream kan tevens geleverd worden met een afstandbediening, zodat de machinist vanuit de graafmachine de unit kan richten naar elke gewenste plek.

Technische specificaties
De areodynamisch gevormde turbine met windcorrectie bestaat uit composietmateriaal welke bevestigd is op een warm gegalvaniseerde structuur. De turbine kan door middel van een elektrische aandrijving horizontaal pendelen over een in te stellen hoek (0-360°). De verticale hoekinstelling gebeurt standaard manueel. Het geïntegreerde vernevelsysteem is vervaardigd uit RVS.

De Spraystream • bestrijkt oppervlaktes tot 6500 vierkante meter • de pendelfunctie is instelbaar van 0-360° • de verticale hoek is instelbaar tussen 10 à 40° • het waterverbruik bedraagt 3 à 9 m³/h • de machine heeft een worp van 45 meter en beschikt over een • geïntegreerd waterfiltersysteem met drukaflezingen.

Reageer op dit artikel