nieuws

SMP presenteert nieuwe steengrijper

Geen categorie

Speciaal voor GaLaBau, een internationale beurs voor specialisten op het gebied van stedelijk groen en openbare ruimten (17 – 20 september in de Duitse stad Hürnberg) presenteert SMP, een Zweeds bedrijf dat zich toelegt op uitrustingsstukken voor graafmachines, een totaal nieuwe grijper.

SMP presenteert nieuwe steengrijper

Het gaat om een halfopen schalengrijper die, door zijn bijzondere constructie, uitermate geschikt is voor het oppakken en verplaatsen van grotere stenen, het uittrekken van kreupelhout, het transporteren van boomstammen, het effenen van terreinen met ruige vegetatie, het planten van bomen, het plaatsen van palen en het verleggen van leidingen en buizen. Dit verklaarde Franz Bellinghausen, directeur van SMP Parts Duitsland, bij de presentatie van de grijper. Tijdens dit evenement werd de nieuwe grijper, gemonteerd aan een Volvo ECR 58 Plus minigraafmachine, aan het grote publiek voorgesteld.

Bijzonderheden: de nieuwe grijper beschikt niet – in tegenstelling tot andere schalengrijpers – over een eigen draaimotor, maar wordt bediend via de motor van de SMP Swingotilt zwenkrotator. Daarmee kan de grijper moeiteloos 360 graden gedraaid en, aan beide zijden, 40 graden gekanteld worden. Een cilinder van de lepelsteel maakt het mogelijk om de grijper dusdanig voor- en achterwaarts te bewegen, dat zwenkbewegingen in vier richtingen tot de mogelijkheden behoren.

Directeur Bellinghausen : “Omdat de grijper niet met een eigen motor is uitgevoerd, is hij circa 20% goedkoper dan grijpers die daar wel van zijn voorzien. De koppeling met de Zwingotilt zwenkrotator maakt hem bovendien flexibeler. De grijper kan uiterst snel en gemakkelijk worden gemonteerd, dankzij een geïntegreerde snelwisselaar.”

Reageer op dit artikel