nieuws

Sluisbrug Terneuzen feilloos op z’n plaats getild

Geen categorie

Een 450 ton zware brug werd woensdag op een ponton van het constructiebedrijf Hollandia Kloos in Krimpen aan den IJssel naar de voorhaven van Terneuzen getransporteerd.

Sluisbrug Terneuzen feilloos op z’n plaats getild

De plaatsing van de nieuwe Noordbrug over de zeesluis in Terneuzen verliep vervolgens soepel. Tegen het middaguur tilden twee drijvende bokken de 450 ton wegende stalen brug van de ponton. Nadat de bokken de brug op z’n plaats hadden gemanoeuvreerd, werd begonnen met de montage. Vervolgens werd de brug opengezet. Daarvoor hadden de brugbouwers van Hollandia Kloos maar een paar uur de tijd, want om zeven uur ’s avonds werd de stremming van de sluis opgeheven en kwam de scheepvaart weer op gang.

De noordbrug moest worden vervangen na een zware schadevaring, eind februari 2006. De nieuwe basculebrug – kosten vijf miljoen euro – is iets verder van de sluiswand geplaatst om aanvaringen voortaan te voorkomen. In september wordt de zuidbrug vervangen. Dat project vergt tien weken.

Reageer op dit artikel