nieuws

Ruim twee kilometer vangrail gestolen

Geen categorie

Op de Duitse snelweg A6 zijn onbekenden erin geslaagd om twee kilometer vangrail te stelen. De dieven zijn er vandoor gegaan met maar liefst twintig ton staal, afkomstig uit de middenberm van de Autobahn.

Ruim twee kilometer vangrail gestolen

De politie heeft geen flauw idee hoe de bende dit voor elkaar gekregen heeft. Er is nog geen één getuige gevonden die er ook maar iets van kan vertellen. Dat is opmerkelijk, aangezien er toch een groot aantal mensen bij betrokken moet zijn geweest.

Hoe de dieven te werk zijn gegaan is ook een raadsel. “Zelfs met speciale apparatuur kost het uren om die dingen los te maken en je hebt een grote truck nodig met een speciale kraan, want het gaat om 500 strips van ieder 4 meter”, aldus een woordvoerder van de Polizei.

Reageer op dit artikel