nieuws

Pijn lijden aan de pomp

Geen categorie

Tanken is weer duurder geworden. De dieselprijs heeft een nieuw record bereikt.

Pijn lijden aan de pomp

Uit berekeningen van United Consumers blijkt dat diesel nu ruim 1,30 euro per liter kost. Volgens de consumentenclub zou het best kunnen dat de diesel dit jaar niet meer onder deze prijs komt. Benzine kost op dit moment bijna 1,56 euro per liter.

Lagere vraag in VS
Ook in Amerika zijn de prijzen fors gestegen. De verwachting is dat daardoor de vraag naar brandstoffen deze zomer zal afnemen. Dat zou voor het eerst zijn sinds 1991.

Record olieprijs
Gisteren steeg de olieprijs naar een nieuw record van iets boven de 112 euro. Belangrijkste oorzaken zijn de zwakke dollar en het nieuws dat de olievoorraden in de Verenigde Staten tegenvallen. De VS is de grootste olie-consument van de wereld.

Reageer op dit artikel