nieuws

Overwinning in zicht voor Exact MAN-rijder Stacey

Geen categorie

De overduidelijke leider in het algemeen klassement in de Central Europe Rally in Hongarije en Roemenië, MAN With a Mission teamlid Hans Stacey heeft ook donderdag weer de enige proef van de dag op zijn naam geschreven. Met 4 min 58″ voorsprong op Ales Loprais kwam hij over de streep. Derde werd van Ginkel op 7 min 19″. Duitse teamgenoot Franz Echter pakte een zesde plaats en kwam 13 min 48 na Stacey binnen.

Overwinning in zicht voor Exact MAN-rijder Stacey

Deze winst van Stacey maakt de afstand in het klassement met het overige deelnemersveld nog groter. Stacey heeft nu 23 min 53″ voorsprong op de nummer 2; van Ginkel (Ginaf). Desalniettemin kan er in deze laatste dagen van de technische rally nog van alles gebeuren en is de strijd nog niet gestreden; twee lekke banden kunnen al funest zijn.

Hans Stacey:”Het was een goede dag vandaag, vanochtend had ik voor het eerst echt het gevoel klaar te zijn voor de Trans Orientale Rally. Deze truck rijdt anders dan de vorige (de 501) en het heeft even tijd nodig voordat hij helemaal ‘eigen’ is. Dat zit inmiddels helemaal goed en daarnaast merk ik aan mezelf dat ik na bijna 1,5 jaar niet écht gereden te hebben, nu weer op scherp sta. Je komt op een gegeven moment weer in een bepaald ‘rally ritme’, en dat geeft een goed gevoel.
Alle deelnemers zijn erg sterk maar ik denk dat onze kracht onder andere in de hoge bochtensnelheid ligt en dat we continu bezig zijn met veranderingen aan de trucks. We hebben veel kunnen vinden en doordoor veel vooruitgang geboekt op technisch vlak.”

Morgen wordt er wederom maar één lange proef van 157 kilometer gereden, de in de eerste instantie geplande tweede kortere proef is net als vandaag afgelast vanwege eventuele risico’s. De remmen van de trucks worden met de proeven namelijk dusdanig belast dat een tweede proef voor onnodige problemen zou zorgen.

Reageer op dit artikel