nieuws

Opnieuw Kleemann MR 122 Z voor Pouw

Geen categorie

Onlangs is door Van der Spek Vianen aan Theo Pouw BV de derde Kleemann MR 122 Z op een rij geleverd.

Opnieuw Kleemann MR 122 Z voor Pouw

Na in 2005 de eerste en in 2006 de tweede in gebruik genomen te hebben, heeft Pouw andermaal geïnvesteerd in een Kleemann rupsmobiele breker van het type MR 122 Z.

Op de Kleemann Mobirex MRB 122 Z staat de vertrouwde recyclingbreker van
Kleemann de SHB 12, waarbij de B staat voor Bausutz = recycling. Deze wordt aangedreven door een Scania DC16 8-cilinderdiesel dieselmotor waaraan weer een grote generator van 540KvA gekoppeld staat. Deze generator drijft op zijn beurt weer een 250Kw sterke elektromotor aan die de breker aandrijft.

De 122, zoals hij veelal in de wandelgangen wordt genoemd, is in Nederland een welbekende verschijning op locaties waar gebroken moet worden. En of het nou om puin gaat of asfalt de juiste maatvoering is geen probleem, want achter alle drie de 122’s staan ook rupsmobiele zeven van Kleemann.
Het gaat om de Mobiscreen MS 18 in dubbeldeks uitvoering, waardoor het ook
mogelijk is om in één werkgang diverse fracties te produceren.

Special op wens van Pouw werd door Van der Spek Vianen onder andere een hydraulisch verstelbare magneet gemonteerd op de installatie, zodat eventuele klem zittende ijzerdelen snel verwijderd kunnen worden.

Reageer op dit artikel