nieuws

Nieuwe sleephopperzuiger Boskalis te water gelaten

Geen categorie

Gisteren vond op de werf van IHC Merwede in Sliedrecht de doop en tewaterlating plaats van de 5.600 kubieke meter sleephopperzuiger Shoreway plaats. Het schip is de eerste van twee middelgrote hoppers met een beuninhoud van 5.600 kuub die Boskalis laat bouwen.

Nieuwe sleephopperzuiger Boskalis te water gelaten

Zusterschip Crestway wordt momenteel bij IHC Dredgers in Kinderdijk gebouwd, alwaar te tewaterlating op 16 mei zal plaatsvinden.

Beide schepen, ieder met een lengte van 97,50 meter, zullen door Boskalis wereldwijd worden ingezet op baggerprojecten. Ze zijn speciaal ontworpen voor het baggeren en vervoeren van zand en slib, en bij uitstek geschikt voor zowel het werken in ondiep water als voor het onderhoud van havens, strandsuppletie en landaanwinningprojecten.

Meerjarenplannen
De bouw van de hoppers Shoreway en Crestway past in de meerjarige vlootplannen van Boskalis. Het programma omvat de bouw van vier sleephopperzuigers variërend van 5.600 tot 12.000 kuub, de verlenging van de Queen of the Netherlands tot een megahopper van 35.500 kuub, de vervanging van megahopper WD Fairway en de bouw van jumbocutterzuiger Phoenix, alsmede een valpijpschip en diverse andere gespecialiseerde schepen voor de energiemarkten.

De schepen komen in de vaart van 2007 tot 2012.

Foto van de tewaterlating: ANP

Reageer op dit artikel