nieuws

Nieuwe productielijn Volvo Europa Trucks

Geen categorie

Volvo Europa Trucks zal dit jaar een ‘cabine trim’-productielijn opstarten die goed is voor 150 nieuwe banen. Door de nieuwe lijn zal de firma, die gevestigd is in de Belgische gemeente Oostakker bij Gent, zelf de cabines van vrachtwagens kunnen afwerken van een ruwe stalen structuur naar een afgewerkte een aangeklede cabine met alle componenten erin.

Nieuwe productielijn Volvo Europa Trucks

De lijn komt in een nieuw gebouw van zo’n 10.000 vierkante meter. In januari is al met de bouw van die productiehal gestart. De nieuwe lijn betekent een investering van circa 15 miljoen euro.
Verwacht wordt dat de productielijn tegen juni dit jaar al operationeel is. Ze zal, uitgegaan van een tweeploegensysteem, aanvankelijk zo’n 100 cabines per dag afwerken, maar is technisch in staat die productie naar 144 op te trekken.

Recordproductie
Directeur Collignon maakte ook bekend dat Volvo Trucks 2007 voor het tweede jaar op rij afsloot met een record aantal geproduceerde vrachtwagens. Vorig jaar rolden in totaal zo’n 43.504 trucks van de band, oftewel 218 eenheden per dag.
In 2006 bedroeg het totaalcijfer nog 35.035. Voor dit jaar wordt gestreefd naar 222 geproduceerde vrachtwagens per dag. “Het potentieel om een nieuw recordjaar tegemoet te gaan is aanwezig”, aldus Collignon.

Reageer op dit artikel