nieuws

New Holland rupsmachines uit Kobelco fabriek

Geen categorie

Paul Swinkels van De Brucyker uit Veghel laat sinds kort twee types rupsgraafmachines bij de New Holland fabriek (Kobelco) in Noord Amerika produceren. Dat heeft te maken met de overbezetting bij de Italiaanse fabrieken. Het zijn New Holland machines met 100 procent bewezen Kobelco techniek.

New Holland rupsmachines uit Kobelco fabriek

“Het mag duidelijk zijn dat er geen verschil is tussen de productie in Italië, Amerika en Japan als het om New Holland machines gaat,” legt Paul Swinkels, directeur bij De Bruycker in Veghel uit. “Het was voor ons noodzaak om een aantal machines uit de States te halen. De productie in Turijn zit propvol en de verkopen overtreffen ook bij ons nog steeds alle verwachtingen.”

De machines in de USA zullen worden gemaakt met de input van de Europese importeurs. Zo zullen de machines de gebruikelijke NEF generatie CNH diesel krijgen. Deze diesels zijn ontwikkeld in samenwerking tussen New Holland, Iveco en Cummins en voldoen aan de laatste emissie-eisen.

De Bruycker importeert vooralsnog alleen de E 215 B en de, recent op de Samoter gepresenteerde, E 265 B rupsgraafmachines. Dit zijn op dit moment de meest gangbare en succesvolle rupsen uit het programma. Het betreft hier een 23 en een 28 tonner, aangedreven door, achtereenvolgens een 118 kW (160 pk) en een 142 kW (190 pk) NEF diesel. De olieopbrengsten zijn 2 x 220 en 2 x 246 liter per minuut. Maximale koppel 665 en 848 Nm.

Het volledige, uitgebreide artikel over New Holland is te vinden in het vakblad BouwMachines, editie 6 (mei 2008).

Reageer op dit artikel