nieuws

New Holland: minder emissie, meer brandstofreductie

Geen categorie

Op de recent gehouden Samoter showde New Holland onder meer een tweetal modellen zwaardere rupsgraafmachines – de E 305 B en de E 385 B – respectievelijk met een eigen gewicht van 31 en 38 ton. Bij deze machines maakt de fabrikant de potentiële klant attent op lagere emissiewaarden en minder brandstofverbruik door toepassing van Tier III motoren.

New Holland: minder emissie, meer brandstofreductie

In de middenklasse zagen we twee nieuwe rupsgraafmachines – de E 175 B en de E 195 B – eigen gewicht 18 en 20 ton en met een motorvermogen van 93 kW (126 pk) voor beiden. Ook hier positief nieuws rond emissie en brandstofreductie, met daarnaast de kanttekening dat de machines op 20% biodiesel kunnen opereren.

En dan zijn we er nog niet. In Verona stonden ook twee nieuwe modellen minigraafmachines E 16 B SR en E 18 B SR met een eigen gewicht van respectievelijk 1450 en 1620 kilo. Deze twee komen uit de Japanse fabrieken van Kobelco. New Holland levert nu acht minigraafmachines: alle in binnendraaiende uitvoering.

Aan de onderkant van de New Holland lijn verreikers verschijnt het type LM 1060: 600 kilo op een maximale hoogte van 10 meter. Deze 4 WD machine wordt aangedreven door een 88 kW (120 pk) CNH diesel en kent drie stuurmodes: 2 wiel, 4 wiel en krab.

Bandversie en rupsversie schrankladers
De laatste machines die in de geboorteplaats van Romeo en Julia de revue passeerden, waren de L 175 en C 175 schrankladers. De eerste is een bandenversie en de tweede een rups. De C 175 heeft een eigen gewicht van 3418 kilo en een 45 kW (60 pk) diesel, zijn laadvermogen is 1000 kilo, zijn kieplast 2860 kilo en de uitkiephoogte meet 2860 millimeter.

Nadere informatie: www.debruycker.nl.

Reageer op dit artikel