nieuws

‘Multi’ Hyundai voor Van Diemen Sloopwerken

Geen categorie

Bij van Diemen Sloopwerken in Leiden werd opnieuw een graafmachine afgeleverd door Van der Spek Vianen BV. Ditmaal gaat het om zeer rijk uitgeruste 14 tons rupskraan, een H 140 LCD-7A.

‘Multi’ Hyundai voor Van Diemen Sloopwerken

De afgelopen jaren werden ook al door dezelfde leverancier een 16 tons Hyundai H 160 LC-7, een 50 tons Kobelco en diverse minigravers bij het bedrijf afgeleverd.

De door Van der Spek in bedrijfskleur gespoten H 140 LCD-7A is speciaal door de ‘D’ in de typeaanduiding; hij is namelijk voorzien van een dozerblad. Door dit dozerblad heeft de kraan een hogere stabiliteit bij het gebruiken van een sorteergrijper of vergruizer.

Aangezien Van Diemen de kraan ook gaat gebruiken in de sorteerhal die is gehuisvest in het nieuwe bedrijfspand in Leiden kan het dozerblad ook gebruikt worden voor het zuiver maken van de vloer.

Voor sloopwerkzaamheden binnen en de werkzaamheden in de sorteerhal is de Hyundai voorzien van een roetfilter en vonkenvanger. Uiteraard zijn alle functies aanwezig voor het aansluiten van de vele sloopwerktuigen die Van Diemen heeft voor alle voorkomende sloopwerkzaamheden.

Reageer op dit artikel