nieuws

Mercedes-Benz presenteert maatwerk op de TKD

Geen categorie

Tijdens de Technische Kontakt Dagen (TKD) van 29 tot en met 31 mei toont Mercedes-Benz op het industrieterrein De Harselaar in Barneveld, een bijzonder breed programma bouwvoertuigen.

Mercedes-Benz presenteert maatwerk op de TKD

Mercedes-Benz showt tijdens de TDK een compleet productaanbod voor de bouw. Het totale gamma, van de lichtste bestelwagen tot en met de zwaarste vijfasser, wordt van 29 tot en met 31 mei op de Mercedes-Benz stand gepresenteerd. Bezoekers kunnen onder andere kennis maken met de Mercedes-Benz Vito Functional. Ook zullen een Vito dubbelcabine en een Sprinter dubbelcabine als gesloten bestelwagen en chassiscabine-variant op de stand worden getoond.

Vierwielaangedreven sterren
Naast de al langer bekende Sprinter 4×4, toont Mercedes-Benz ook een Vito 4×4 en een Vario 4×4. De vierwielaangedreven bestelwagens beschikken over aanzienlijk meer tractie op onverharde ondergrond.
Tussen al het vierwielaangedreven geweld mag ook de Unimog niet ontbreken. Met de U 500 worden demonstratieritten gegeven waarbij de goede terreinvaardigheid wordt getoond. De Unimog is multifunctioneel dankzij de grote inzetbaarheid en de mogelijkheid om tal van werktuigen eenvoudig te monteren. Ook de Actros 5044 AK (10×8) vijfasser ontbreekt niet op de TDK. Deze truck is door Mercedes-Benz speciaal ontwikkeld voor onze markt en heeft inmiddels zijn weg naar veel Nederlandse klanten gevonden.

Axor getest door Finstral rally Team
Het Finstral Team, waarvan op de Parijs-Dakkar rally nog veel verwacht werd, zal ook op de stand van Mercedes-Benz aanwezig zijn. Hoewel de Dakar rally op het laatste moment door terreurdreiging werd geannuleerd, is men al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de editie van volgend jaar in Zuid-Amerika. Tijdens de TDK zal het Finstral Team een spectaculaire demonstratie geven met de Axor 1833 AK en daarmee de 4×4 truck van Mercedes-Benz alvast aan een loodzware test onderwerpen.

Reageer op dit artikel