nieuws

Marcom haalt Portafill 3000 CT naar Nederland

Geen categorie

Marcom uit Rijssen, importeur van onder meer de compacte Portafill rupsmobiele zeven, heeft de eerste nieuwe Portafill 3000 CT naar ons land gehaald.

Marcom haalt Portafill 3000 CT naar Nederland

Het betreft een compacte, rupsmobiele zeef, met drie banden, die op ingenieuze wijze kan worden samengevouwen. De zeef past dan in een (zee)container. Daarbij gaat het samenvouwen zeer snel: binnen vijf minuten is de machine opgevouwen.

De mogelijkheden van de machine zijn groot, doordat de zeefmachine op een breed terrein van productscheiding kan worden ingezet, zoals het zeven van puin, grond, grind, zand, slakken, freesasfalt en schelpen. Doordat de laadhoogte van de bunker zeer laag is – het laagste punt ligt op circa 2,30 meter – kan de zeef gemakkelijk achter een breker worden opgesteld voor het maken van fracties of voor het verwijderen van de overkorrel uit het gebroken materiaal.

Door de mogelijkheid om te wassen op de zeefbox van de 3000 CT – deze is standaard hiervoor voorbereid – kan men tevens de zand- en slibfracties van bijvoorbeeld steenslag of grind effectief verwijderen.

De nieuwe machine werd in Nederland voor het eerst getest bij Van Schaijk Sloopwerken te Heesch, die met een door Marcom geleverde Rimac Moby 1000, compacte, rupsmobiele zeef werkt.

Het bovendek, dat op de dubbele zeefbox was gemonteerd, is een gaasdek van 80 millimeter; onder zat een gaasdek van 55 millimeter. Het was Eric van Schaijk’s bedoeling een 0/40 millimeter product te maken en een 40/80 millimeter product voor een drainagelaag plus was (zo min mogelijk overkorrel). De breker werd hiertoe afgesteld op een CSS van circa 75 millimeter.

Reageer op dit artikel