nieuws

MAN aan de leiding in Central Europe Rally

Geen categorie

MAN Rally Team kopman Hans Stacey behoudt de leiding in het algemeen klassement van de Central Europe Rally. Stacey stak ook vandaag met zijn equipe met kop en schouders boven de rest van de deelnemers uit.

MAN aan de leiding in Central Europe Rally

Hij wist slim te profiteren van de technische problemen van zijn rivalen (Loprais en Azevedo van Tatra) en heeft inmiddels een ruime voorsprong op weten te bouwen ten opzichte van het overige deelnemersveld. Teamgenoot Franz Echter doet het ook goed, zijn equipe staat momenteel tweede met 9 minuten en 10 seconden achterstand.

Stacey was vanochtend wederom snelste in de eerste proef van de dag, 34 seconden voor teamgenoot Franz Echter.
De equipe van Geert Verhoeven had minder geluk. Die finishte wel maar werd 21ste door een niet goed functionerende 4 wheel drive, welke na de eerste proef gelukkig gelijk gerepareerd kon worden.

Vanwege de zeer slechte staat van het traject, met ravijnen van meer dan 80 meter diep, werd de tweede ronde ingekort naar 36 kilometer in plaats van de geplande 76 kilometer.

Hans Stacey: “Van te voren hadden we natuurlijk nooit verwacht dat we na dag twee al eerste en tweede zouden staan. Dat is geweldig, maar belangrijkste is dat we technisch veel kunnen doen aan de trucks. Zo zijn we bijvoorbeeld continue de veringen aan het afstellen op andere gewichtsverdeling. De omstandigheden zijn heel anders dan in Dakar, de trajecten zijn technisch moeilijk. Vanochtend tijdens de eerste proef hadden we veel sneeuw onderweg, dat is wel even wennen. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat alles tot nu toe erg goed verloopt, een zeer nuttige voorbereiding voor de Trans Oriëntale Rally in juni is het in ieder geval.”

Morgen vervolgt het team haar route naar Debrecen, terug naar Hongarije. Met wederom 152 kilometer special zal het een vergelijkbare dag worden als vandaag, al zijn de totaal aantal af te leggen kilometers een stuk meer: 437 in totaal.

Reageer op dit artikel