nieuws

Kleine mobiele tanks in toekomst buiten gebruik

Geen categorie

De zogeheten kleine mobiele tanks (KMT’s) voor het bevoorraden van werktuigen met brandstof op bijvoorbeeld bouwplaatsen of in de landbouw mogen vanaf januari 2014 niet meer worden gebruikt voor vervoer van gevaarlijke stoffen.

Kleine mobiele tanks in toekomst buiten gebruik

Dat is de essentie van de laatste wijziging van de Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen (VLG). De KMT’s voldoen niet aan de wetgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Tot januari 2014 mogen de KMT’s nog wel worden ingezet voor dieselolie, gasolie en lichte stookolie.

Voor het bevoorraden van bouw- en landbouwwerktuigen kunnen voortaan de zogenaamde Intermediate Bulk Containers (IBC’s) worden gebruikt.
Ook hiervoor is de regeling aangepast. Het is vanaf nu mogelijk dieselolie, gasolie of lichte stookolie uit IBC’s te tanken. Het openen van de IBC is echter uitsluitend toegestaan voor het direct afleveren van de genoemde stoffen in de land- en de wegenbouw en op bouwplaatsen.

De wijziging van de VLG geldt alleen voor het vervoer in Nederland.

Reageer op dit artikel