nieuws

John Deere naar China

Geen categorie

John Deere heeft een belang van 50% verworven in de Chinese bouwmaterieelfabrikant Xuzhou Xuwa Excavator Machinery (XCG). Deze bouwt op dit moment een range van twaalf rupsgraafmachines van 8,8 tot 45 ton eigen gewicht, een 6 tons mini en een 14 tons mobiele graafmachine.

John Deere naar China

John Deere wilde al langer de markt op in China, waar lokale fabrikanten als Liugong, Sany en Yuchai al een breed pakket voor de thuismarkt aanbieden.

XCG begon in 2004 met de verkoop buiten China en exporteerde verleden jaar 220 machines; circa 30% van het totaal aantal door haar gebouwde graafmachines. Uit deze cijfers blijkt dat XCG een relatief kleine graafmachinefabrikant is. Liugong bouwt al drie keer zoveel en Sany twee keer zoveel.

De totale productie van graafmachines in China gaat dit jaar naar verwachting naar 60.000 stuks. Met een huidige productiecapaciteit van 2000 stuks is er dus nog wel enige groei mogelijk. Zeker met zo’n sterke partner als John Deere kon dit in de toekomst wel eens heel wat meer gaan worden.

Niet helemaal duidelijk is hoe John Deere deze machines internationaal denkt te vermarkten. Deere heeft namelijk al jarenlang ijzersterke afspraken binnen een joint venture met Hitachi en voor zover bekend staat deze overeenkomst aan beide zijden nog steeds als een dijk.

Reageer op dit artikel