nieuws

Hitachi ZX 17 U-2 en ZX 140 W voor Harthoorn

Geen categorie

Voor de tweede keer dit jaar heeft Gebr Pladdet BV een nieuwe Hitachi afgeleverd bij Harthoorn in Vlissingen. Ditmaal gaat het om een Hitachi 140 W mobiele graafmachine. Eerder werd een Hitachi ZX 17 U-2 minigraafmachine afgeleverd. Hiermee had Harthoorn trouwens de primeur voor Zeeland.

Hitachi ZX 17 U-2 en ZX 140 W voor Harthoorn

De ZX 17 U-2 is een 1800 kilogram wegende minigraafmachine met een contragewicht dat binnen de rupsen draait. Deze machine was al enige tijd leverbaar als canopy uitvoering; de geleverde machine was echter voorzien van een volledige cabine die ook nog eens ruimer is dan de machine doet vermoeden.

De afgebeelde Hitachi ZX 140 W – de nieuwste aanwinst van Harthoorn – is af fabriek al behoorlijk compleet. Naast het standaard climate control, het satellietcommunicatiesysteem, de achteruitkijkcamera en het luxe LCD display, werd de machine voorzien van onder meer Alliance enkelluchtbanden, volledige stalen spatborden achter, extra werkverlichting en overdrukvoorbereiding.
Uiteraard werden beide machines voorzien van een volledig set graafbakken die Gebr Pladdet in de eigen fabriek produceert.

Hiermee is de koek bij Harthoorn echter nog niet op. Recent werd de bestelling geplaatst voor nog een identieke mobiele graafmachine en een Hitachi ZX 210 LC-3 rupsgraafmachine.
Om in de behoefte van een midigraafmachine te voldoen werd gebruik gemaakt van de Gebr Pladdet BV Materieelverhuur waar voor langere tijd een nieuwe Hitachi ZX 85 US werd vastgelegd.

Reageer op dit artikel