nieuws

Handenloze trucker van de weg gehaald

Geen categorie

Chinese politiemannen die een overladen truck uit het verkeer plukten, konden hun ogen amper geloven toen ze zagen dat de chauffeur geen handen had. De man bleek bovendien over geen rijbewijs te beschikken. Dat meldt het Bandao Metropolis News.

Handenloze trucker van de weg gehaald

De chauffeur, een zekere Zhang, behielp zich met de stompjes aan zijn polsen. Het stuur was niet aangepast voor mensen met een handicap.

Zhang probeerde de politie te overtuigen dat er niets mis was met zijn stuurmanskunsten. Omwille van zijn handicap is hij nooit aan een rijbewijs geraakt. De man verloor zijn handen bij een vuurwerkongeluk toen hij twaalf was.

“Ik ben bij zes rijscholen gaan aankloppen, maar nergens wou men me toelaten”, zegt Zhang. “Ik ben echter een uitstekend chauffeur. Ik heb vroeger zelfs aan races meegedaan”.

De politie toonde zich inschikkelijk en bedacht Zhang met een boete van 20 euro, hoewel in China de maximumstraf 200 euro en 15 dagen celstraf bedraagt. Zhang beloofde nooit meer achter het stuur te kruipen.

Reageer op dit artikel