nieuws

Gratis af te halen: miljoen basaltblokken

Geen categorie

Het Friese waterschap Wetterskip Fryslân geeft ruim een miljoen basaltblokken weg. Na 15 april, als het stormseizoen afgelopen is, sloopt het waterschap een 500 meter lange muur van basaltblokken in de Harlinger haven.

Gratis af te halen: miljoen basaltblokken

Om gevaarlijke (plunder)acties tijdens de werkzaamheden te voorkomen is besloten om met een reserveringssysteem te werken, waarna men de stenen op een nader te bepalen tijdstip kan afhalen. Vanaf dinsdag 1 april 14:00 uur kan men zich inschrijven om een of meer van de 1.042.008 vrijkomende basaltzuilen te reserveren. Belangstellenden kunnen zich melden in ’t Havenmantjse aan het Havenplein te Harlingen, dat speciaal voor deze gelegenheid open is.

Harlingen krijgt een nieuwe zeewering waardoor de bestaande wering overbodig wordt. De run op stenen uit de Berlijnse Muur na de val ervan eind jaren ’80 was de inspiratiebron voor de weggeefactie, meldden gemeente en waterschap.

Reageer op dit artikel