nieuws

Fintec wint Queen’s Award

Geen categorie

Deze maand werd Fintec Crushing & Screening Ltd, gevestigd in Ballygawley (County Tyrone) Noord-Ierland, bekroond met de Queen’s Award, een gerenommeerde prijs die wordt toegekend aan een bedrijf dat zich onderscheid op het gebied van internationale handel.

Fintec wint Queen’s Award

Noord-Ierland in het algemeen en County Tyrone in het bijzonder, zijn welhaast synoniemen voor de handel in delfstoffen. In het gebied zijn tal van ondernemingen in deze branche werkzaam, waaronder ook Fintec, een bedrijf dat in de jaren 50 door wijlen John Finlay werd opgericht, en er – aldus de directie – sindsdien is in geslaagd om de wereldmarkt van de mobiele zeef en recycling apparatuur in toenemende mate te beheersen.

Dit succes is mede het gevolg van een partnerschap dat Fintec aanging met de Sandvik Group, die mondiaal wordt gezien als één van de belangrijkste spelers op het gebied van – onder meer – de snij-, verbrijzel- en plettechnologie. Dankzij deze samenwerking heeft Fintec in 2006 een omzetgroei behaald van meer 60%.

Ook de komende jaren voorziet het bedrijf een gestage groei. “We hebben onlangs – en vooralsnog nog met erg veel succes – vijf nieuwe producten op de markt gebracht. In de komende vijf jaren zullen we opnieuw vijf nieuwe eindproducten lanceren. Onze sterke positie op de wereldmarkt maakt dat we inmiddels in de ganse wereld actief zijn. Van IJsland tot St. Petersburg, van Ierland tot Marokko en van India tot Australië”, verklaarde directeur Hubert Watson in een toelichting bij de prijsuitreiking.

Volgens Watson is de toekenning van de Queen’s Award een bewijs dat zowel dealers als klanten, over de hele wereld, in Fintec een betrouwbare partner zien. Hij hoopt dat deze huldiging zal bijdragen tot een nog grotere naamsbekendheid, die uiteraard ook moet resulteren in een stijgende omzet en in een groei van de lokale werkgelegenheid in County Tyrone.

Reageer op dit artikel