nieuws

Eerste Volvo ECR 48 C binnendraaier in Nederland

Geen categorie

Zelfstandig ondernemer Ed Hooijschuur uit Wijdewormer neemt als eerste in Nederland de nieuwe Volvo ECR 48 C in gebruik. Hij is al druk aan het werk met de nieuwe Volvo binnendraaier en zet de machine in bij diverse werkzaamheden in de grond-, weg- en waterbouw, (sier)bestratingen en het aanleggen van tuinen.

Eerste Volvo ECR 48 C binnendraaier in Nederland

Voor Ed is de ingebruikname van de eerste ECR 48 C een dubbele primeur, want het is ook de eerste machine die hij aanschaft. Maar onbekend met dit merk is hij niet: “In loondienst draaide ik op een Volvo EC 45 midigraver en daarover was ik erg tevreden”.

Naast de compactheid van de ECR 48 C beschikt hij over brede rupsen en een breed onderstel. Dit geeft een goede stabiliteit, wat zeker een pluspunt is tijdens het werk. De ECR 48 C heeft als voordeel dat de machine binnen zijn rupsen draait en het werk in met name krappe ruimtes makkelijk kan worden verricht.

De nieuwe Volvo ECR 48 C, geleverd door Kuiken, beschikt over een krachtige Volvo D2.2DCAE2 motor met garantie voor een hoog hydraulisch vermogen. Door de makkelijke toegankelijkheid van de motor is het dagelijkse onderhoud van de machine een fluitje van een cent. “Naast genoeg capaciteit is comfort ook belangrijk voor een machinist en dat vind je bij deze Volvo. De ECR 48 C is een compacte machine, maar beschikt toch over een ruime en ergonomische cabine”, zegt Ed Hooijschuur. “Hierdoor is het extra prettig werken en zit je comfortabel tijdens de werkzaamheden, waardoor je met gemak langer door kan werken.”

Specificaties ECR 48 C • motor: Volvo D2.2DCAE2 • vermogen: kW 27,1 • breedte: 1,95 meter • bereik:5,94 meter • graafdiepte: 3,81 meter • storthoogte: 3,82 meter • uitbreekkracht: 3421 daN • gewicht: 4850 kilogram.

Reageer op dit artikel