nieuws

Eerste hybride dieselheftruck van Still

Geen categorie

Heftruckproducent Still heeft deze week met veel vlagvertoon haar eerste hybride aangedreven dieselheftruck gepresenteerd. In het hoofdkwartier in Hamburg kreeg de Europese vakpers deze nieuwe hybridetruck met ultracaps te zien op basis van de bestaande RX 70-serie.

Deze hybride aangedreven truck beschikt naast de dieseltank over een reservoir met daarin 72 zogeheten ultracaps. Deze snel werkende condensatoren worden voorzien van energie die vrijkomt als de heftruck vaart mindert of afremt. Als er vervolgens weer wordt opgetrokken zorgt de energie die vrijkomt uit de caps voor aanvullende prestaties. De gewonnen energie uit de caps wordt aansluitend ook ingezet bij de elektrische aandrijving van de truck. De dieselmotor genereert daarnaast aanvullende stroom met behulp van een draaistroomgenerator voor de elektrische tractiemotor.

Energiebesparing
Volgens Still kan de hybride truck, afhankelijk van de gebruiksintensiteit, een energiebesparing opleveren tot maximaal elf procent.

Reageer op dit artikel