nieuws

Diesel naar recordprijs van 1,35 euro

Geen categorie

Benzine heeft vandaag het zoveelste record van deze maand bereikt. Voor een liter betaalt de reiziger 1,60 euro. Voor diesel moet 1,35 euro betaald worden. Een vat ruwe olie kost nu 119,93 dollar.

Diesel naar recordprijs van 1,35 euro

De staking bij een raffinaderij in Schotland zou de belangrijkste oorzaak van de stijging zijn. Daardoor heeft het Britse olieconcern BP een oliepijpleiding moeten afsluiten die bijna de helft van de oliebehoefte van Groot-Brittannië levert. Hiermee gaat een productie verloren van 700.000 vaten per dag. Volgens BP kan de pijpleiding na afloop van de staking binnen 24 uur weer operationeel zijn, maar duurt het nog weken voordat de raffinaderij weer op volle capaciteit draait.

Reageer op dit artikel