nieuws

Dertig meter hoge metasequoia’s verplaatst

Geen categorie

In Sliedrecht werden deze week drie metasequoia’s uitgegraven en met één kluit verplaatst op een grote wagen. Er was een hijskraan van 400 ton voor nodig om de bomen los te trekken. De metasequoia’s, die aanvankelijk gekapt zouden worden om plaats te maken voor nieuwbouw, zijn verplaatst naar het nieuwe Parkzicht in Sliedrecht.

Dertig meter hoge metasequoia’s verplaatst

Na onderzoek bleek verplaatsing van de reuzen van 30 meter hoog en met een omtrek van twee meter mogelijk. Maar daar was wel 20.000 euro voor nodig. Een flink bedrag voor een gigantische klus die werd uitgevoerd door de Nationale Bomenbank.

Wijkvoorzitter Maarten de Winter is tevreden over het verloop van de werkzaamheden en het resultaat. “De metasequoia’s staan bij het nieuwe Parkzicht op een prachtige plek.”

Reageer op dit artikel