nieuws

Caterpillar profiteert van internationale vraag

Geen categorie

Het Amerikaanse Caterpillar, ’s werelds grootste machinebouwer, heeft in het eerste kwartaal de winst met 13% zien stijgen dankzij een sterke internationale verkoop. Daarmee kon het Amerikaanse concern de zwakte op de Noord-Amerikaanse markt opvangen, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Caterpillar profiteert van internationale vraag

De nettowinst kwam uit op 922 miljoen dollar in vergelijking met 816 miljoen dollar vorig jaar. De winst per aandeel bedroeg 1,45 dollar, terwijl door analisten op 1,33 dollar was gerekend. De omzet steeg met 18% naar 11,8 miljard dollar. Hier werd door analisten gerekend op ruim 10 miljard dollar.

Groei internationale orderportefeuille
Het concern verkocht vooral meer machines zoals graafmachines, mijnbouwtrucks en bulldozers in het buitenland. De buitenlandse machineverkoop steeg met 28%. Vooral in het Verre Oosten deed Caterpillar goede zaken. Daar steeg de verkoop met 35%. De internationale verkoop maakt nu 58% van het totaal uit. In Noord-Amerika steeg de omzet met slechts 4% door de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis.

Reageer op dit artikel