nieuws

Ballast Nedam huurt Sennebogen 840 Green Line

Geen categorie

Ballast Nedam Funderingstechnieken huurt een Sennebogen Green Line 840 van Kuiken CE Verhuur voor het lossen van heipalen.

Ballast Nedam huurt Sennebogen 840 Green Line

In Krimpen aan den IJssel komt een à twee keer per week een schip met 200 heipalen bestemd voor Ballast Nedam aan. Deze door Haitsma Beton uit Friesland geleverde prefab betonpalen, variërend in lengte van 10 tot 19 meter, worden sinds enige maanden gelost door een Sennebogen 840. Deze overslagmachine wordt door Ballast Nedam Funderingstechnieken voor een langere periode gehuurd van Kuiken CE Verhuur.

De heipalen zijn bestemd voor de reconstructie van de N210, tussen Krimpen aan den IJssel en Bergambacht. De reconstructie zal een lengte van 14 kilometer in beslag nemen. Volgens de berekeningen zijn er in totaal meer dan 37.000 heipalen nodig voor de reconstructie.

Het lossen van het schip is niet alleen een nauwkeurig werk, maar ook een klus die nogal wat tijd vergt. Het duurt gemiddeld anderhalve dag voordat het hele schip gelost is. Met een speciale palenklem, die Ballast Nedam voor deze opdracht heeft aangeschaft, haalt de Sennebogen 840 de heipalen met groot gemak uit het schip en legt deze netjes in de lengterichting van de machine. Kuiken monteur Paul Helmink heeft met het oog op de veiligheid de machine voorzien van een speciale beveiliging, zodat de palenklem niet geopend kan worden zodra een paal van de grond getild wordt.

Eric Versteeg, uitvoerder bij Ballast Nedam Funderingstechnieken: “We hebben nog niet eerder met een Sennebogen gewerkt, maar dit is een geweldige ervaring. De machinist kan er mee lezen en schrijven.” Samen met Cees, een doorgewinterde vakman en zeer behulpzame collega, zijn er inmiddels heel wat heipalen ongeschonden op de eindbestemming gearriveerd.

“De Sennebogen 840 overslagmachine is geknipt voor deze klus. Met alle gemak verzet de Sennebogen 840 een hoop werk”, aldus uitvoerder Eric. “Voor ons is huren een goed alternatief, we hebben specifiek voor deze twee jaar durende opdracht een dergelijke machine nodig. “

Gezien de aantallen heipalen die nog moeten worden verwerkt, zullen de mannen nog heel wat uren met de Sennebogen 840 aan de kade van de IJssel doorbrengen. Weer of geen weer.

Reageer op dit artikel