nieuws

Arrestatie na brand machinebedrijf BKH Boelens

Geen categorie

Een man uit het Friese Haulerwijk is opgepakt voor een forse brand in zijn woonplaats.

Arrestatie na brand machinebedrijf BKH Boelens

Bij de brand van zondagnacht aan de Turfsteker in Haulerwijk gingen drie bedrijfsloodsen met tractoren en (land)bouwmachines volledig in vlammen op.

De 54-jarige verdachte werd opgepakt na verschillende tips.

Volgens betrokkenen kon de vermoedelijke brandstichter niet verkroppen dat zijn vrouw een relatie zou hebben met de eigenaar van het bedrijf. Terwijl de massaal uitgerukte brandweer aan het blussen was, verhoorden politieagenten omstanders.

De man is om vijf uur vanochtend in zijn woning opgepakt. De politie zegt dat er een “redelijk vermoeden” is dat de Haulerwijker schuldig is aan brandstichting. Hij werd vanmiddag verhoord. De technische recherche is ter plaatse voor onderzoek.

In de loodsen aan de Turfsteker stonden ongeveer dertig trekkers, shovels, kipwagens en ander materieel. Vrijwel alles ging door de brand verloren. Ook werktuigen die buiten stonden raakten beschadigd. De bedrijfswoning bleef gespaard.

Zie eerder bericht: ‘Shovels, kranen en tractoren door vlammenzee verwoest

Reageer op dit artikel