nieuws

Activisten bezetten torenkraan

Geen categorie

Activisten van de organisatie ‘Robin Wood’ bezetten in de Duitse stad Dresden een torenkraan om hem vervolgens te voorzien van een spandoek. Daarop uitten de waaghalzen hun ongenoegen over de bouw van de Waldschloesschen brug over de Elbe.

Activisten bezetten torenkraan

Ze protesteren omdat het grauwe, moderne bouwwerk schril zou contrasteren met het historische karakter van de oude binnenstad.

Ze worden daarbij ondersteund door organisatie UNESCO, die zelfs heeft gedreigd Dresden van de werelderfgoedlijst te verwijderen als de lelijke brug er ondanks jarenlange protesten toch zou komen.

Desondanks besloot het gemeentebestuur van Dresden en de deelraad van Saksen tot uitvoering van het omstreden project. Dat gebeurde wel na een referendum waarbij de lokale bevolking zich – met een simpel ‘ja’ of ‘nee’ – kon uitspreken over de geplande oeververbinding. Het werd uiteindelijk ‘ja’; dit tot verdriet en woede van Robin Wood.

Foto: EPA / Ralf Hirschberger

Reageer op dit artikel