nieuws

Absorberende wegen tegen verkeerslawaai Amsterdam

Geen categorie

Geluidsabsorberend asfalt en zogenaamde ‘stille klinkers’. Dat zijn enkele van de mogelijke maatregelen die de gemeente Amsterdam de komende jaren wil nemen om geluidsoverlast door het verkeer tegen te gaan. Dat blijkt uit het woensdag verschenen voorlopige Actieplan Geluid.

Absorberende wegen tegen verkeerslawaai Amsterdam

Bestrijding van verkeerslawaai krijgt de hoogste prioriteit in de plannen. Zo loopt op dit moment als onderdeel daarvan een onderzoek naar een nieuw type tramstel dat minder geluid produceert. Volgens een onderzoek uit 2005 ergert een op de vijf Amsterdammers zich aan geluidshinder in zijn of haar woonomgeving.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopige plan woensdag vrijgegeven voor inspraak door burgers. Wat de precieze kosten van de maatregelen zijn, is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel