nieuws

Wethouder wordt (heel even) machinist

Geen categorie

Vier pasgeboren eendjes die zich uit de naad zwemmen om hun moeder te kunnen volgen. Tegen dit decor stapte de Tilburgse wethouder Marieke Moorman gisteren met flair in een graafmachine om een 35 jaar oude rode beuk in een gapend gat te laten zakken. De groenwethouder deed het met een vanzelfsprekendheid alsof het haar dagelijks werk is.

Wethouder wordt (heel even) machinist

Achttien nieuwe bomen werden afgelopen weken in het Wilhelminapark herplant op plaatsen waar soortgenoten om uiteenlopende redenen het loodje legden. Dat verdient een feestje, vond Moorman. Een heropening, zonder feestelijke klanken van een fanfare, maar wel met een hevig brullende motor van de graafmachine die even kracht moest zetten om de beuk op de juiste plaats te krijgen. “Ontwerper Springer zal tevreden zijn dat het park in zijn oude luister is hersteld”, aldus de wethouder.

Het 110 jaar oude park kreeg er achttien nieuwe bewoners bij. Bomen van uiteenlopende soort. 75.000 euro investeerde de gemeente in nieuw groen voor het stadspark. Daar kwam nog eens 125.000 euro bij om het hele renovatieplaatje rond te krijgen.

De laatste boom, met de kluit nog in een jutten zak, kwam op de plaats waar vijf jaar geleden reuzenzwammen hun vernietigende werk begonnen. Zij zogen het leven uit de voorgaande beuk die uiteindelijk als een dode pier door werknemers van grondwerkbedrijf Brouwers uit De Moer uit de grond werd getild.
“Deze beuk moet over 4 à 5 weken al in blad staan”, voorspelde toezichthouder Wim van de Sande. “Kwetsbare bomen sneuvelden, maar nu is het Wilhelminapark weer een van de mooiste parken”, voegde Moorman er aan toe.

Reageer op dit artikel