nieuws

Vos neemt tien nieuwe Scania’s in gebruik

Geen categorie

Vos Wegtransport kreeg onlangs de eerste van de tien bestelde Scania’s afgeleverd. Met deze order bestaat het wagenpark van Vos uit 50 eenheden.

Vos neemt tien nieuwe Scania’s in gebruik

Het gaat hier om de Scania 440 XPI voorzien van een CR19 Highline cabine. Vos Wegtransport heeft gekozen voor Scania omdat deze fabrikant middels het XPI EGR-systeem Euro 5 kan leveren zonder toevoeging van AdBlue. De aangeschafte Scania’s zijn voorzien van Scania Retarder, airconditioning en het comfortabele Scania Opticruise computergestuurd schakelsysteem.

Exhaust Gas Recirculation
De Scania’s zijn besteld tijdens de afgelopen Bedrijfsauto-RAI waar de stand van Scania compleet in het teken stond van het nieuwe XPI EGR Euro 5 motorplatform. Het nieuwe motorplatform is vanaf het begin geoptimaliseerd voor EGR (Exhaust Gas Recirculation) en voor Scania XPI, het nieuwe inspuitsysteem. Deze beslissing is ingegeven door de eisen en doelstellingen voor prestaties en verbruik, maar ook met het oog op consistente milieuprestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Met EGR worden de emissies al tijdens de verbranding verlaagd, waardoor geen AdBlue nodig is.

De trekker is afgeleverd door Scania Den Bosch.

Reageer op dit artikel